Svinjetina dinstana u povrću

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Svinjetina dinstana u povrću
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
01/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Bogato jelo sa svinetinom, izuzetno pogodno za hladne dane"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • svinjska mast - 1 kašika (ili ulje - 4 kašike)
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 3 struka
  • crvene paprike - 3 komada
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na komadiće, a povrće - na sitne parčiće.

U dubokoj posudi zagrevamo masnoću i stavljamo parčiće mesa.

Zapržimo dok ne pobeli, nakon toga dodajemo dve vrste luka, paprike i paradajz.

Dodajemo i začine - alevu papriku, biber, čubar i so po ukusu.

Na kraju sipamo toplu vodu, promešamo dobro i poklapamo poklopcem.

Tako ostavljamo jelo na slaboj vatru da se dinsta oko 60 minuta, pri čemu ga s vremena na vreme mešamo da ne zagori.

Serviramo toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: