Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kaša»Pileća kaša iz plevenskog kraja

Pileća kaša iz plevenskog kraja

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Pileća kaša iz plevenskog kraja
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
02/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"A ima i takvih pilećih kaša koje želiš da probaš po svaku cenu - kao ovu ovde"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 4 - 5 kašika
  • maslac - 3 - 4 kašike ili ulje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubar
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće meso i sitno isečen zreo luk.

Kada je dobro skuvano, izvadimo meso da se ohladi i isečemo ga na sitno.

U tiganju zapržimo 4-5 kašika brašna sa uljem. Kada se dobro isprži stavljamo kašiku aleve paprike i zapržimo tako još minut.

Nakon toga sipamo pileći bujon sa lukom i mešamo, da se ne stvore grudvice. Sipamo oko litar bujona.

Stavimo i isečeno pileće meso, malo čubra i ostavimo da se krčka na slaboj vatri.

Dodajemo i 3 čena sitno isečenog belog luka i kuvamo pileću kašu dok se ne pojavi masnoća na površini.

Na kraju isečemo svež peršun!

Ukusna pileća kaša iz plevenskog kraja je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: