Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kaša»Mamina pileća kaša

Mamina pileća kaša

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Mamina pileća kaša
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
"Recepata za pileću kašu ima na stotine, ali pileću kašu kao maminu nigde nećete naći"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - oko 400 g, kuvani file
  • ulje - za zapršku
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • voda - 1 šolja, ili bujon
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 mala glavica
  • peršun - za posipanje
  • brašno - oko 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvamo belo pileće meso iskidamo tanko.

U šerpu sipamo ulje da pokrije dno i pržimo brašno dok ne dovije zlatnu boju.

Dodajemo alevu papriku, promešamo i dodajemo vodu ili bujon iz kuvanog mesa. Stavljamo pileće meso i mešamo dok vri neprestano.

Nakon ne više od 5 minuta skidamo sa vatre.

U posudi ili avanu izgnječimo beli luk sa prstohvatom sili i dodajemo u gotovo jelo.

Odozgo posipamo iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: