Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kaša»Mamina pileća kaša

Mamina pileća kaša

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Mamina pileća kaša
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
22/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
"Recepata za pileću kašu ima na stotine, ali pileću kašu kao maminu nigde nećete naći"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - oko 400 g, kuvani file
  • ulje - za zapršku
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • voda - 1 šolja, ili bujon
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 mala glavica
  • peršun - za posipanje
  • brašno - oko 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvamo belo pileće meso iskidamo tanko.

U šerpu sipamo ulje da pokrije dno i pržimo brašno dok ne dovije zlatnu boju.

Dodajemo alevu papriku, promešamo i dodajemo vodu ili bujon iz kuvanog mesa. Stavljamo pileće meso i mešamo dok vri neprestano.

Nakon ne više od 5 minuta skidamo sa vatre.

U posudi ili avanu izgnječimo beli luk sa prstohvatom sili i dodajemo u gotovo jelo.

Odozgo posipamo iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: