Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Marinirane pečene tikvice

Marinirane pečene tikvice

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Marinirane pečene tikvice
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Ako prethodno marinirate tikvice, kako je pokazano u ovom receptu, biće neodoljive"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje velike
  • ulje
  • so
  • Za marinadu
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • mladi beli luk - 2 struka
  • peršun - 2 - 3 struka
  • mirođija - 1 struk
  • sirće - 6 kašika, vinsko
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremamo marinadu. U posudu sa poklopcem isečemo na sitno mladi beli luk, peršun i mirođiju, čenove belog luka ili izgnječimo ili isečemo na sitno i dodajemo i njih u posudu. Sipamo i ostale sastojke i dobro promešamo.

Tikvice očistimo, operemo i isečemo po dužini na kriške. Zagrevamo roštilj (ili gril tiganj). U posudu stavljamo isečene tikvice, posipamo ih sa malo ulja i soli, promešamo i poređamo na roštilj.

Nakon što se ispeku sa svih strana, izvadimo ih u posudu sa marinadom i zatvaramo poklopac. Ostavljamo najmanje 20 minuta da se mariniraju, pri čemu vremena na vreme otvaramo i mešamo ili rastresemo dobro posudu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: