Cvekla u teglama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
321
868
10/10/2020
"Imamo dobru vest - možete da provedete zimu u društvu omiljene cvekle, jer vam dajemo recept za cveklu u tegli"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 10 glavica
  • šećer - po 1 kašika po tegli
  • so - 1 kašika po tegli
  • sirće - 60 ml po tegli
  • biber - 1 kesica, zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla se očisti od listova i opere se veoma dobro pod tekućom vodom. Oljušti se i seče se na parčiće.

U velikoj šerpi se preliva vodom i kuva dok ne omekša. Sklanja se i ocedi se dobro i pune se tegle.

Za svaku teglu se sipa u odovojenu posudu po kašike soli, šećera i sirće.

Sipa se voda po 1 šolja po tegli i stavlja se na ringlu da provri. Posle se blago ohladi i cvekla se preliva.

Ako nema dovoljno dolijte vodu.

Zatvaramo poklopcem i kuvamo 30 minuta zbog poklopaca.

Cvekla u tegli se čuva na hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar