Cvekla u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
11/04/2018
"Jednostavno i veoma ukusno, nazdravlje "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 764
  • Pregledi tokom meseca294
  • Pregledi tokom sedmice112
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 glavice (oko 350 g svaka)
  • so - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreva do 190 stepeni.

Operite pažljivo glavice cvekle, ne ljuštite ih i iščetkajte ih srednje mekom kuhinjskom četkom. Osušite.

Čim se rerna zagrejala do potrebne temperature, posolite veoma blago, namažite maslinovim ulojem i obavijte svaku glavicu odvojeno aluminijumskom folijom, tako da se čvrsto zalepi za povrće i da nema otvora i proreza.

Stavite u vatrostalnu posudu i gurnite u rernu. Pecite sat i po i proverite čačkalicom ili drugim oštrim predmetom da li je cvekla omekšala i da li je gotovoa. Ako čačkalica ulazi sa lakoćom onda je potpuno gotovo.

Ostavite blago da se ohladi i odvijte foliju. Cvekla se ljušti najlakše dok je još blago topla, tako je oljuštite odmah nakon što sklonite foliju - da nije vruća ali ni potpuno ohlađena. Korica pada veoma lako, a to što se prsti ofarbaju ne treba da vas brine, jer se crvena boja pere odmah sa vodom.

Tako napravljena cvekla je idealna za svakakve salate, piree, pečena i druga jela.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar