Način pripreme
Operite i isecite patlidžan na dva dela. Izvadite svaku unutrašnjost, ostavite oko 1 cm ivice. Unutrašnjost sačuvajte, ona će vam biti potrebna za nadev. Posolite sve i ostavite na 1 sat da se ocedi gorak sok.
Isecite luk i beli luk sitno. Šargarepu izrendajte krupnije.
Oljuštite paradajz i isecite na sitne kockice.
Nakon što se patlidžan ocedi, operite ga i osušite. Isecite unutrašnjost sitno.
Ugrejte maslinovo ulje i dinstajte u njemu iseckani luk, beli luk i šargarepu. Čim ostane samo na masti dodajte isečene koamde patlidžana. Pržite i njih kratko.
Dodajte mleveno meso, prethodno pomešam osa malo hladne vode. Propržite i njega.
Na kraju dodajte paradajz, sveži bosiljak, biber i so po ukusu. Kuvajte 10-15 minuta, mešajte periodično dok se ne zgusne.
Namažite masnoćom pleh i stavite čamce od patlidžana. Napunite ih nadevom i stavite da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta
Izvadite iz rerne i poređajte mocarelu. Vratite uspešni punjeni patlidžan na još 10 minuta koliko da se rastopi.
Prijatno!