Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Moj uspešni punjeni patlidžan

Moj uspešni punjeni patlidžan

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Moj uspešni punjeni patlidžan
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Priprema savršenih punjenih patlidžana je pitanje uspešnog recepta, a mi vam ga dajemo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada (srednji)
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 500 g (svež)
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • mocarela - 200 g
  • so
  • biber
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite patlidžan na dva dela. Izvadite svaku unutrašnjost, ostavite oko 1 cm ivice. Unutrašnjost sačuvajte, ona će vam biti potrebna za nadev. Posolite sve i ostavite na 1 sat da se ocedi gorak sok.

Isecite luk i beli luk sitno. Šargarepu izrendajte krupnije.

Oljuštite paradajz i isecite na sitne kockice.

Nakon što se patlidžan ocedi, operite ga i osušite. Isecite unutrašnjost sitno.

Ugrejte maslinovo ulje i dinstajte u njemu iseckani luk, beli luk i šargarepu. Čim ostane samo na masti dodajte isečene koamde patlidžana. Pržite i njih kratko.

Dodajte mleveno meso, prethodno pomešam osa malo hladne vode. Propržite i njega.

Na kraju dodajte paradajz, sveži bosiljak, biber i so po ukusu. Kuvajte 10-15 minuta, mešajte periodično dok se ne zgusne.

Namažite masnoćom pleh i stavite čamce od patlidžana. Napunite ih nadevom i stavite da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta

Izvadite iz rerne i poređajte mocarelu. Vratite uspešni punjeni patlidžan na još 10 minuta koliko da se rastopi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: