bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rebarca»Sporo pečena praznična teleća rebarca

Sporo pečena praznična teleća rebarca

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Sporo pečena praznična teleća rebarca
13/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje700 min.
Ukupno740 min.
Porcije6
"Dobre stvari se dešavaju sporo, dokaz za to su ova raskošna sporo pečena praznična teleća rebra"

Potrebni sastojci

  • teleća rebra - 1.5 kg
  • šargarepa - 5 komada
  • celer - 100 g, glavica
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • crveno vino - 1 šolja
  • maslac - 4 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so
  • Za glaziranje
  • paradajz pire - 1/4 šolje
  • vinsko sirće - 1/4 šolje
  • sos vorčester - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašika, svetli
  • ulje - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičie
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo so sa biberom i posipamo rebra.

U polovini maslaca i ulja ih zapržimo dok ne postanu zlatasto braon.

Izvadimo ih i na njihovo mesto stavljamo povrće koje smo spremili na sledeći način.

Šargarepe oljuštimo i isečemo na krugove, celer isečemo na ivice, a luk - na polumesece.

Sve ih pržimo dok ne postanu zlatasti u masnoći od mesa, dodajući preostalo ulje i maslac.

Čenove belog luka oljuštimo i dodajemo ih, kao i origano, kumin i lovorove listove.

Na kraju dodajemo i vino. Meso ponovo vraćamo u njih.

Celu tu smesu sipamo u glinenu đuvečaru, poklopimo i kuvamo oko 10-12 sati u rerni zagrejanoj na 90 stepeni sa ventilatorom.

Pomešamo sve sastojke za glaziranje i promešamo veoma dobro.

Nakon što istekne vreme vadimo teleća rebra, stavljamo u posudu za pečenje, na kojoj je rešetka i mažemo smesom.

Stavljamo ponovo u rernu i zapečemo na grilu oko 7-8 minuta.

Spremamo povrće, tako što pasiramo u pire.

Serviramo tako što u tanjir stavljamo rebra i dodajemo pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: