Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Jednostavan seoski hleb sa hrskavom koricom

Jednostavan seoski hleb sa hrskavom koricom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Jednostavan seoski hleb sa hrskavom koricom1 / 4
14/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"A ponekad da bi se čovek nasmejao potrebno mu je samo da oseti aromu seoskog hleba sveže izvađenog iz rerne, da odlomi hrskavu koricu..."

Potrebni sastojci

  • voda - 400 ml, mlaka
  • kvasac - 7 g, suvi
  • so - 1 kašičica, izvršita
  • šećer - 2 - 3 prstohvata
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • brašno - 700 g, prosejano
* merne jedinice

Način pripreme

Aktiviramo kvasac sa malo tople vode i šećera. Pravimo udubljenje u prosejanom brašnu i zamesimo glatko testo od nabrojanih sastojaka.

Ostavljamo da naraste, pokriveno krpom dok ne udvostruči svoj obim.

Stavljamo u posudu, namazanu i posutu brašnom i ostavljamo ponovo da naraste.

Odozgo preko hleba pravimo razreze oštrim nožem po želji.

Pečemo naš seoski hleb u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: