Hleb sa neverovatno hrskavom koricom

03/07/2019
"Ako pročitate recept do kraja, obećavamo da ćemo vam otkriti tajnu ove neverovatno hrskave korice "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano359
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u veliku posudu i u centru napravite udubljenje. U njega sipajte ugrejanu vodu (da ne prelazi telesnu temperaturu) u njoj rastvorite šećer i kvasac. Sačekajte nekoliko minuta dok nadođe i dodajte maslinovo ulje.

2. Počnite da stavljate po malo brašna od ivica udubljenja ka centru, mesite prstima dok brašno ne upije svu tečnost.

3. Dodajte so u testo i mesite na brašnom posutoj radnoj površini dok ne postane glatko i elastično. Ako je potrebno dodajte po malo brašna.

4. Oblikujte loptu od testa, vratite u posudu - namazanu i ostavite da nadođe 40 minuta, pokrijte čistom krpom ili streč folijom.

5. Premesite oko minut-dva nadošlo testo i dajte mu željeni oblik hleba. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem i pospite brašnom.

6. Stavite hleb u namazan pleh (kod mene okrugao - 22 cm prečnik) i ponovo ostavite da nadođe oko 40-50 minuta, zavisi koliko je troplo u prostoriji.

7. Ugrejte rernudo 200 stepeni i unutra stavite vatrostalnu posudu sa vodom, da kruži para. Pre nego što stavite hleb, dodatno naprskajte rernu vodom (dno i ivice) i stavite pleh.

8. Pecite 25-30 minuta dok ne dobije tamnozlatnu boju.

Rezultat je hleb savršene, hrskave i ukusne kore, koji se može konzumirati topao.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar