bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pečeno Povrće»Grilovani patlidžan na roštilju

Grilovani patlidžan na roštilju

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k714k223
Grilovani patlidžan na roštilju
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
14/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Toliko ukusan postaje patlidžan, kada je pripremljen na roštilju - razmišljamo, da li da čekamo da se rakija ohladi"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 - 2 kg (beli ili šareni)
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 2 glavice
  • soja sos - 1 kašika
  • ulje - 1 1/2 kašika
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • šećer - 3 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite patlidžan kao za prženje i posolite ga ili ga potopite u slanu vodu.

Kada ispusti crnu vodu iz sebe, prelijte ga hladnom vodom i ocedite. Oceđeni patlidžan stavite u posudu i prelijte ga soja sosom i sa 1/2 šoljice ulja.

Kada ovako odstoji oko 15 minuta, stavite patlidžan na roštilj i ispecite ga. Beli luk oljuštite i sitno naseckajte, pa mu dodajte šećer, malo soli, sirće, ulje, mirođiju i biber.

Dobro promešajte i prelijte pripremljeni patlidžan. Ohladite i servirajte uz hladnu rakiju.

Prijatno i nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: