Način pripreme
U duboku posudu na vatru stavljamo da provri 500 ml vode sa prstohvatom soli i pakovanjem maslaca. Sporo i uz neprestano mešanje sipamo jednu šolju brašna.
Kada se zgusne i testo počne da se odvaja od posude, sklanja se sa vatre i počinjemo da stavljamo sedam jaja jedno po jedno dok neprestano mešamo drvenom varjačom.
Gotovo glatko testo punimo u špric. U namazanu posudu za pečenje izguramo po malo testa, oblikujemo loptice raspoređenje na odstojanju jedna od druge. Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne postanu zlataste.
Kada su ekleri ispečeni i ohlađeni blago se raseku nožićem i kroz prorez se pune kremom, napravljenim kako je naznačeno.
Za krem:
Stavljamo mleko na vatru da provri. Mutimo jaja, šećer, brašno i malo mleka, tako da se dobije gusta smesa. Dodajemo smesu u kipuće mleko, dok neprestano mešamo. Kuvamo do se ne dobije gusti krem.
Sklanjamo sa vatre i dodajemo vanile i kašičicu narendane kore limuna. Poređamo gotove eklere u tanjir i posipamo ih šećerom u prahu.