Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Neodoljive kiflice sa ratlukom od dinje

Neodoljive kiflice sa ratlukom od dinje

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Neodoljive kiflice sa ratlukom od dinje
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
21/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
40
"Uz ovaj aromatičan nadev velika je verovatnoća da pojedete nepristojno mnogo neodoljivih kiflica"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 šolja
  • svež kvasac - 1 kocka
  • tečni zaslađivač - 2 kašičice
  • masnoća - 1 šolja (mast, maslac, ulje)
  • so - 1 kašičica
  • rakija - 1 kašičica
  • esencija limuna - 1 ampula
  • vanila - 3 kesice
  • brašno - oko 1200 g
  • ratluk - 2 kutije (sa aromom dinje)
  • bademi - filetirani, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo, ostavite da dobro naraste. Kada se posuda napuni možete da počnete da oblikujete kiflice. Ja to radim na sledeći način:

Podelim testo na lopte jednake veličine, mažem radnu površinu uljem i svaku loptu razvijam u zaobljeni trougao.

Na uski deo stavljam parče ratluka, a oštrim vrhom isečem na nekoliko mesta nožem za picu.

Uvijam kiflice blago ih savijajući (zaobljene).

Poređajte u posude za pečenje postavljene papirom, ostavite da narastu, nakon toga namažite umućenim žumancem i pospite šećerom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: