Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača sa belim lukom, peršunom i kačkavaljem

Pogača sa belim lukom, peršunom i kačkavaljem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pogača sa belim lukom, peršunom i kačkavaljem
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"A da li ste uopšte jeli ukusnu pogaču, ukoliko niste probali ovu pogaču sa belim lukom, peršunom i kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g (suv)
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 supena kašika (ravna)
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 30 g (mekan)
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 30 g
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
  • so
  • kačakvalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. U njega dodajte so i promešajte.

U 100 ml mlakog mleka rastvorite kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Ostavite na toplom 10-15 minuta dok se kvasac ne aktivira.

Umutite jaja.

Dodajte u brašno sve sastojke za testo i zamesite meko testo. Pred kraj mešenja dodajte mekani maslac.

Pokrijte krpom i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Obložite pleh papirom za pečenja. Premesite testo u plehu i rasporedite rukama posutim brašnom.

Nožem za picu napravite proreze.

U posudi pomešajte mekani maslac (30 g), 1 jaje i prethodno sitno iseckani peršun i beli luk. Dodajte prstohvat soli i sve promešajte.

Sa ovom smesom premažite pogaču.

Isecite kačakvalj na trake i poređajte u proreze.

Pecite pogaču sa belim lukom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: