Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Prepelice u đuvečari sa slaninom i lukom

Prepelice u đuvečari sa slaninom i lukom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Prepelice u đuvečari sa slaninom i lukom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Ima malih tajni kod pripreme prepelica - pročitajte pažljivo recept i razumećete"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 6 prepelica
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • šargarepa - 4 - 5 komada
  • slanina - 300 g
  • crveno vino - 200ml
  • voda - 500 ml
  • bujon - 1 kocka od piletine
  • so po ukusu
  • biber
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite sve - luk na rebarca, slaninu na manje komade, a šargarepu na kolutove.

Zagrejte maslinovo ulje i pržite u njemu slani oko 4-5 minuta, pa dodajte luk, šargarepu i beli luk.

Dobro promešajte i ostavite da se sve dinsta oko 7-8 minuta, pa sve stavite u drugu posudu.

U tiganj ili šerpu gde ste pržili, dodajte još malo maslinovog ulja i zapržite prepelice sa svih strana.

Vratite povrće i slaninu, dodajte vino i bujon rastvoren u vodi, začinite i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni malo više od sat vremena. Sklonite nakon toga poklopac i još malo pecite otvoreno.

Za prilog možete servirati makarone ili kuvani krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: