bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa ćorizom i mocarelom

Pica sa ćorizom i mocarelom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pica sa ćorizom i mocarelom
Fotografije: marcheva14
1 / 3
07/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Brza domaća pica sa ćorizom i mocarelom - otkriće vam nove vidike kad je ukus pice u pitanju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Radi se kašikom. Okrugla posuda se blago namaže maslinovim uljem. Rerna - 200 stepeni.

U suvoj posudi se pomeša brašno sa suvim kvascem i šećerom. Meša se dobro. Dodaje se topla voda, so, maslinovo ulje. Meša se dobro kašikom i posle se blago rukama oformi lopta testa. Uvija se u foliju i ostavlja se pola sata da blago naraste. Razvija se tanko oklagijom koliko je dno posude u seče se oštrim nožem. Suvišno se sklanja. Stavlja se u namazanu posudu za pečenje pomoću oklagije.

Ređanje sastojaka počinje sipanjem konzerve paradajz, odozgo se poređaju kriške šunke i malo ćoriza, a nakon toga se počinje sa ređanjem kriški mocarela, dimljene skamorce i završava se narendanim parmezanom. Posipa se obilno listovima bosiljka. Peče se na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Beleška: Testo za ovu picu je malo količinski i tanko razvijeno po prečniku posude. Nadev je od francuske bele šunke, koja je veoma suva i dodala sam malo ćoriza, ali osnovno u ovoj pici jeste sir, koga ima dosta.

Možda je u tome i tajna dobre pice, malo nadeva na račun sira, koji daje neverovatan ukus. Osim mocarele može da se koristi u kombinaciji i sa drugom vrstom tvrdog sira, ali uvek se završava parmezanom.

Kada spremam picu nikada ne koristim čubar, već samo bosiljak i to cele listove, koji divno mirišu. Može da se koristi i zamrznuti bosiljak i suvi za posipanje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: