Način pripreme
Krompir je 500 g, možda malo više, ali ne manje.
Krompir skuvajte. Oljuštite ga, narendajte i ispasirajte u pire. Dodajte rastopljeni maslac, rikotu, narendani parmezan, so po ukusu, biber i muškatni oraščić, promešajte.
U porcijama dodajte brašno, prethodno umućena jaja i seckane zelene začine.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Kašikom za sladoled prečnika oko 5, 5 cm vadite kuglice od smese. Stavljajte ih u kukuruzno brašno i uvaljajte. Između dlanova blago formirajte u oblik pljeskavice.
Pržite krokete od krompira u vrućoj masnoći dok lepo ne porumene.
Posle prženja ih stavljajte na papirni ubrus, kako bi upio višak masnoće.
Poslužite sa zelenom salatom i mlečnim sosom sa belim lukom.