Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Parfe sa keksom, kiselim mlekom i čokoladom

Parfe sa keksom, kiselim mlekom i čokoladom

Parfe sa keksom, kiselim mlekom i čokoladom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Nežni parfe sa keksićima, koji će biti nalik slatkom dahu vazduha u napornom danu"

Potrebni sastojci

  • keksići - 2 pakovanja, obični
  • maslac - 2 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 3 kantice, 3, 6%
  • šećer u prahu - 3 supene kašika
  • banane - 2 komada, meke
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 2 supene kašike
  • čokolada - 200 g, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keksiće, maslac, med i kakao u blenderu dok se ne dobije lepljiva smesa, slična testu za keksiće.

Sipamo u pravougaoni kalup, obložen folijom. Zagladimo i oblikujemo osnovu.

Banane izgnječimo u posudi. Dodajemo šećer u prahu i kiselo mleko. Istopimo čokoladu na vodenoj pari.

Istopimo želatin u vodi, zagrejemo ga kako bi se istopio i sipamo u mlečnu smesu. Sipamo 2/3 smese na osnovu od keksića.

U ostalu belu smesu sa želatinom dodajemo istopljenu čokoladu, promešamo i sipamo u delovima na beli parfe, povlačeći kašikom kako bi se dobile melanž šare.

Stavljamo u frižider na jednu noć.

Parfe sa keksićima, kiselim mlekom i čokoladom sečemo na pravougaonike i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: