Teletina sa sosom od pavlake, pečurkama i kruškama

Teletina sa sosom od pavlake, pečurkama i kruškama

17/11/2020
"Prefinjeni predlog za one specijalne trenutke u kojima zaista želite da ostavite utisak sa nečim stilskim i ukusnim"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano382
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo propržimo/zapečemo meso u maslacu da porumeni, prelivamo vinom i čašom vode, dodajemo celu glavicu luka i šargarepu, lovorov list, zatvaramo ekspres lonac i dinstamo 40 minuta.

Dinstamo na srednjoj temperaturi ringle. Kad bude gotovo, vadimo šargarepu i luk, pasiramo luk. Šargarepu nije potrebno :).

Nakon toga pripremamo sos od pavlake:

Nakon što se meso skuva, obično ostaje bujon 150 ml, u njega dodajemo pavlaku, paradajz/isečen na pola/ cele oljuštene kruške, pečurke, čenove isečenog belog luka.

Sve je gotovo u ekspres loncu, kod mesa /već je postalo krehko/. Dinstamo još 15 minuta, pavlaka se zgusne, kruške upiju mirise. Ne mešamo!

Kad bude gotov sos od pavlake, vadimo cele kruške, rasporedimo porcije mesa i sos, preko svake porcije teletine sa sosom od pavlake stavljamo krušku, ukrašemo/posutu parmezanom.

Predivna kombinacija ukusa u mom receptu za teleće meso sa sosom od pavlake, pečuraka i krušaka.

Prijatna priprema i ukusno jelo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar