Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Italijanski hleb za doručak

Italijanski hleb za doručak

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Italijanski hleb za doručak
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Sve što ste čuli o italijanskom hlebu je istina - jedinstveno ukusan i poželjan za doručak u svakoj kući"

Potrebni sastojci

  • brašno - 280 g, belo
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • so - 1/4 kašičice
  • prašak za pecivo - 10 g
  • maskarpone - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • pavlaka - 100 ml od 22 %
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • kora od limuna - od 1 limuna rendana kora i kora od pomorandže
  • jaja - 3 komada, L
  • brusnice - 200 g, suve
  • bademi - 2 - 3 supene kašike, listići
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni.

Možete pripremiti u okruglom ili pravougaonom kalupu za kolač, obloženim papirom za pečenje i napravite drške sa strane od papira za pečenje.

U posudu sipajte brašno, skrob, so i prašak za pecivo, mešajte žicom.

U posudu sipajte maskarpone, vanilu, rendane kore citrusa, maslinovo ulje, pavlaku i sveže mleko. Mutite dok ne dobijete glatku smesu žicom.

Šećer u prahu i jaja mutite mikserom dok se ne poveća obim, dok ne pobele. Preko njih kroz cediljku dodajte smesu od brašna, mutite ponovo na niskoj temperaturi miksera i ponovo kroz cediljku dodajte smesu sa maskaponeom.

Mešajte spatulom dok se ne upiju sastojci. Dobijate glatku i tešku smesu, težu nego normalno testo za kolač.

Borovinice pospite sa malo brašna i dodajte u smesu za kolač, promešajte.

Smesu sipajte u kalup za kuglof, poravnajte i odozog sipajte listiće badema.

Pecite na 170 stepeni oko 45-50 minuta ili proverite čačkalicom za zube.

Izvadite, odvojite papir i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.

Pospite sa malo šećera u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: