Način pripreme
Rerna - 170 stepeni.
Možete pripremiti u okruglom ili pravougaonom kalupu za kolač, obloženim papirom za pečenje i napravite drške sa strane od papira za pečenje.
U posudu sipajte brašno, skrob, so i prašak za pecivo, mešajte žicom.
U posudu sipajte maskarpone, vanilu, rendane kore citrusa, maslinovo ulje, pavlaku i sveže mleko. Mutite dok ne dobijete glatku smesu žicom.
Šećer u prahu i jaja mutite mikserom dok se ne poveća obim, dok ne pobele. Preko njih kroz cediljku dodajte smesu od brašna, mutite ponovo na niskoj temperaturi miksera i ponovo kroz cediljku dodajte smesu sa maskaponeom.
Mešajte spatulom dok se ne upiju sastojci. Dobijate glatku i tešku smesu, težu nego normalno testo za kolač.
Borovinice pospite sa malo brašna i dodajte u smesu za kolač, promešajte.
Smesu sipajte u kalup za kuglof, poravnajte i odozog sipajte listiće badema.
Pecite na 170 stepeni oko 45-50 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Izvadite, odvojite papir i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.
Pospite sa malo šećera u prahu.