Način pripreme
Prvo pripremite rolate, tako što nasečete teleće šnicle na oko 5 cm, posolite ih i pobiberite, naseckajte čenove belog luka na trake, a peršun na krupno.
Pripremite male čačkalice. Uzmite jedan file, stavite mu beli luk i peršun, umotajte rolat i učvrstite ga čačkalicom. Napravite rolate od svih šnicli.
Pripremite duboki tiganj, u kome zagrejete 3-4 kašike maslinovog ulja pa spustite gotove rolate da se uprže sa svih strana (zapečatite ih). Dodajte čašu crvenog vina i dinstajte na slaboj vatri. Vino dodajte iz dva puta, pa sačekajte da rolati ostanu samo na masnoći.
Nakon toga dodajte ispasirani paradajz i naseckani peršun (u originalu se koristi sveži paradajz, a ako ga nemate, koristite onaj iz konzerve od 800 g, ali u tom slučaju meso treba da bude skoro gotovo sa malo više vina).
Na veoma slaboj vatri kuvajte pod poklopcem, oko sat, sat i po vremena, uz povremeno mešanje, ali ne previše često.
Kada je ragu gotov, skuvajte testeninu sa kašikom maslinovog ulja, malo soli i poslužite sa telećim raguom.
Ovo jelo se priprema samo za velike svečanosti i vodi se kao specijalitet, ali ga treba probati.
Izuzetno je ukusan! Prijatna priprema i konzumacija!