Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Brza Predjela»Lignje punjene tikvicama i pečurkama

Lignje punjene tikvicama i pečurkama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Lignje punjene tikvicama i pečurkama
Fotografije: Ivelina
2 / 6
21/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Zgrabite lignje i u kuhinju - brzo ćemo vam održati master klas o njihovom spremanju"

Potrebni sastojci

  • lignje - 3 komada, tube
  • tikvice - 1 velika ili 2 male
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • čili paprike
  • pečurke - šaka sušenog miksa, natopljene pola sata (ili 250 g mariniranih pečuraka)
  • ulje od avokada - 2 kašike, kokos ili maslinovo ulje
  • biber
  • peršun
  • mirođija
  • Sos od pavlake
  • pavlaka - 250 ml, životinjska
  • belo vino - 30 - 40 ml
  • paradajz - 3 komada ili 4 čerija, na polivine
  • mladi luk - 1 - 2 struka
  • mirođija
  • biber
  • ulje od avokada - 1 kašika, kokosovo ili maslinovo ulje
  • pečurke - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje poparimo minut-dva u kipućoj vodu prvo i ostavljamo sa strane, posle i tiganju tikvice, pečurke i drugo, dinstamo dok voda ne ispari. U ovom slučaju za jednu tikvicu treba vrlo malo vremena, pre nego što stavite maslac i biber, čili i ostalo što odlučite, minut tikvice sa pečurkama pržite, kao što napisah da ostanu na masnoći.

Nakon što završite s njima izvadite i punite lignje, zatvorite otvore čačkalicom.

U isti tiganj stavite beli luk, biber, čili, jedan-dva struka mladog luka, pečurke, tri-četiri čeri paradajza na polovine (pokazala sam na slici), dva minuta se zaprži u maslacu (posle se sipa pavlaka 250 ml životinjska).

Punjene lignje se kuvaju na srednjoj vatri dvadesetak minuta - jedno okretanje i gotovo. Sve bude gotovo mnogo brzo, oko 20-30 minuta.

Svako može da odluči šta da doda na moju ideju, ja imam i pečurke i čili papriku, mladi luk, mirođiju i drugo.

Da ne bih otežala ovaj veoma intuitivan recept, dinstala sam tikvice, napunila lihnje i skuvala ih u sosu od pavlake.

Rekli su mi da su jedinstveno ukusni. Potrudila sam se da mi recept bude balansiran, ne samo ukusan, da li sam uspela - vi procenite!

Nadam se da am se dopada recept za lignje punjene tikvicama i pečurkama!

Želim vam prijatno spremanje i uksuno jedenje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: