Način pripreme
Lignje poparimo minut-dva u kipućoj vodu prvo i ostavljamo sa strane, posle i tiganju tikvice, pečurke i drugo, dinstamo dok voda ne ispari. U ovom slučaju za jednu tikvicu treba vrlo malo vremena, pre nego što stavite maslac i biber, čili i ostalo što odlučite, minut tikvice sa pečurkama pržite, kao što napisah da ostanu na masnoći.
Nakon što završite s njima izvadite i punite lignje, zatvorite otvore čačkalicom.
U isti tiganj stavite beli luk, biber, čili, jedan-dva struka mladog luka, pečurke, tri-četiri čeri paradajza na polovine (pokazala sam na slici), dva minuta se zaprži u maslacu (posle se sipa pavlaka 250 ml životinjska).
Punjene lignje se kuvaju na srednjoj vatri dvadesetak minuta - jedno okretanje i gotovo. Sve bude gotovo mnogo brzo, oko 20-30 minuta.
Svako može da odluči šta da doda na moju ideju, ja imam i pečurke i čili papriku, mladi luk, mirođiju i drugo.
Da ne bih otežala ovaj veoma intuitivan recept, dinstala sam tikvice, napunila lihnje i skuvala ih u sosu od pavlake.
Rekli su mi da su jedinstveno ukusni. Potrudila sam se da mi recept bude balansiran, ne samo ukusan, da li sam uspela - vi procenite!
Nadam se da am se dopada recept za lignje punjene tikvicama i pečurkama!
Želim vam prijatno spremanje i uksuno jedenje!