Sarajevska pita

25/11/2020
"Ako do sada niste probali tradicionalnu sarajevsku pitu, mnogo ste propustili, vreme je da nadoknadite"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano217
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 komad, veliki
  • so - 2 supene kašike
  • brašno - 10 g
  • ulje - 100 ml
  • maslac - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo uključujemo rernu na 200 stepeni da se ugreje.

Krompir i luk oljuštimo i izrendamo i luk i krompir isto.

Posolimo i promešamo.

Pleh stavljamo u rernu i ostavljamo da se ugreje.

Pre nego što pomešamo krompir sa brašnom, iscedimo ga dobro da se ocedi višak vode, i onda pomešamo sa brašnom.

Nakon što se pleh ugreje, namažemo ga maslacem i prebacujemo smesu sa krompirom.

Krompirušu odozgo prelivamo rastopljenim maslacem i uljem, prethodno pomešamo.

Stavljamo sarajevsku pitu da se peče 40 minuta dok ne dobije boju po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar