Način pripreme
Rerna - odmah na 200, a nakon toga na 150 stepeni.
Ravna posuda za pečenje, postavljena papirom za pečenje, koja ima i malu ivicu od papira - 30/20 cm.
U posudi se promeša brašno, šećer, so, vanila i ručnim mikserom se umiksa u glatku smesu.
Posuda za pečenje se pokriva papirom za pečenje 30/20 cm i sipa se testo pri čemu se svuda raspoređuje.
Peče se na 200 stepeni, dok blago ne porumeni sa strane ili dok čačkalica ne bude suva kad se probode po sredini.
Izvadi se iz rerne.
Rerna se smanjuje na 150 stepeni.
Dok se kora peče sprema se toping od limuna.
Opere se limun i iscedi si 45 ml soka. Ostatak od isceđenog limuna se zajedno sa korom iseče na parčiće. Stavlja se u blender/multipraktik i samelje se zajedno sa šećerom i sokom od limuna.
Otvara se blender i dodaju se jaja, brašno, so i istopljeni maslac. Smesa se miksuje dok ne bude glatka.
Sipa se preko tople kore.
Peče se na 150 stepeni oko 25 minuta ili dok krem ne prestane da se mrda pri klaćenju.
Ostavlja se da se ohladi potpuno, nakon toga se izvadi iz posude pomoću papira.
Iseče se na uske pravougaone parčiće.
Posipa se šećerom u prahu.