Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa tikvicama i pavlakom

Taljatele sa tikvicama i pavlakom

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76191k
Taljatele sa tikvicama i pavlakom
Fotografije: VIOLETA MATEVA
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Sveže jelo od taljatela sa tikvicama i pavlakom - čudesno"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 3 rolne
  • tikvica - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • pavlaka za kuvanje - oko 200 g ili manje
  • parmezan - 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa kipućom vodom i malo soli se skuvaju taljatele prema uputstvu oko 5-8 minuta i dobro se ocede.

U tiganju se zagreva ulje, dinsta se tikvica - oljuštena i isečena na trake, posuta prstohvatom soli, kuva se dok ne omekša.

Sipa se pavlaka za kuvanje, dodaju se i oceđene taljatele i meša se 2-3 minuta.

Probamo za ukus, ako je potrebno ukusne taljatele se posipaju solju i biberom.

Serviramo porciju taljatele sa tikvicama i pavlakom, posutu narendanim parmezanom!

Brzo i ukusno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: