Način pripreme
Stavite mleveno meso u posudu. Dodajte izdašan prstohvat narendanog muskatnog oraščića, narendanu glavicu luka, peršun, biber, jedno jaje i prezle.
Zamesite mleveno meso u napravite male ćuftice. Uvaljajte ih u brašno.
U šerpu sipajte oko litar vode. Stavite šargarepu, luk i celer, isečene na krupno u vodu. Posolite i kada tečnost provri, ubacite ćuftice da se skuvaju 15 minuta,
Izvadite gotove ćuftice, a bujon procedite. U drugu šerpu sipajte šolju maslinovog ulja. Dodajte brašno i zapržite kratko.
Sipajte bujon do gustine po vašoj želji, ubacite ćuftice unutra i kada jelo provri smanjite ringlu i sipajte žumanca umućena sa kiselim mlekom i sokom od limuna.
Ostavite još 3-4 minuta da sos vri. Sklonite posudu sa gotovim frikaseom.
Pri serviranju pospite narendanim muskatnim oraščićem.
Nek vam je slatko!
Ćuftice frikase sa muskatnim oraščićem su gotove.