Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Frikase»Ćuftice frikase sa muskatnim oraščićem

Ćuftice frikase sa muskatnim oraščićem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Ćuftice frikase sa muskatnim oraščićem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Zamešajte ovaj čudesan frikase sa ćufticama i iznenadite bližnje jelom koje zagreva drušu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1 mala glavica
  • prezle - 4 kašike
  • jaje - 1 komad
  • muskatni oraščić - izdašan prstohvat
  • pešun - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • brašno - za valjanje
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 ml
  • brašno - 2 kašike
  • žumanca - 2 komada
  • sok od limuna - 3 - 4 kapljice
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml
  • za bujon od povrća
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu. Dodajte izdašan prstohvat narendanog muskatnog oraščića, narendanu glavicu luka, peršun, biber, jedno jaje i prezle.

Zamesite mleveno meso u napravite male ćuftice. Uvaljajte ih u brašno.

U šerpu sipajte oko litar vode. Stavite šargarepu, luk i celer, isečene na krupno u vodu. Posolite i kada tečnost provri, ubacite ćuftice da se skuvaju 15 minuta,

Izvadite gotove ćuftice, a bujon procedite. U drugu šerpu sipajte šolju maslinovog ulja. Dodajte brašno i zapržite kratko.

Sipajte bujon do gustine po vašoj želji, ubacite ćuftice unutra i kada jelo provri smanjite ringlu i sipajte žumanca umućena sa kiselim mlekom i sokom od limuna.

Ostavite još 3-4 minuta da sos vri. Sklonite posudu sa gotovim frikaseom.

Pri serviranju pospite narendanim muskatnim oraščićem.

Nek vam je slatko!

Ćuftice frikase sa muskatnim oraščićem su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: