Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Ukusne pileće džigerice bez luka

Ukusne pileće džigerice bez luka

Ukusne pileće džigerice bez luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Ko nije ljubitelj luka, može da jede ukusne pileće džigerice i bez njega"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - zelena, crvena, žuta
  • pečurke - 5 komada, šitake
  • so
  • biber
  • čubar
  • ljute paprike - 1 komad, suva
  • kravlji maslac - kockica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigerice, očistite i isecite na zalogaje.

Stavite ih u šerpu sa vodom i pustite na proključaju na ringli. Prospite vodu, operite džigerice i ostavite sa strane.

Pečurke očistite četkom i isecite na kriškice, paprike i šargarepu - na trakice.

U tiganju istopite kravlji maslac. Pečurke prepržite da se dobije zlatkasta boja, izvadite i ostavite sa strane. Paprike i šargarepu stavite u istu masnoću.

Pržite dok blago ne omeknu. Dodajte džigerice. Stavite začine i izmrvljenu suvu papriku. Pržite dok džigerice na budu gotove.

Izvadite, ostavite da se blago ohlade i tople ukusne pileće džigerice bez luka servirajte uz čašu hladnog piva!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: