bonapeti.rs»Recepti»Riba»Brancin sa sosom od pečuraka lisičarki

Brancin sa sosom od pečuraka lisičarki

Brancin sa sosom od pečuraka lisičarki
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 5
05/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Kombicija koja mazi nepce - brancin sa sosom od pečuraka - večera koja se dugo pamti"

Potrebni sastojci

  • brancin - 2 komada (250 g jedna riba)
  • lisičarke - 300 - 400 g
  • ljute paprike - 1 komad
  • biber
  • morska so
  • beli luk - 2 čena
  • kisela pavlaka - 250 ml
  • maslac - 20 - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operem ribu, očistim i filetiram u četiri fileta. Na svaki file stavljam malo belog luka (sitno iseckanog), čili papriku (sitno iseckanu), biber, morsku so.

Istovremeno radim sa dva tiganja: u jednom riba sa belim lukom, čili i biber, postavljena sa kožicom odozdo da se zapečati u maslacu na 5 minuta (na fotografijama pokazujem ribu sa začinima); pečurkama je potrebno takođe 5 minuta da puste svoj sok, kod njih postoji jedna osobenost prilikom pripreme.

Prvo dinstam pečurke u tiganju uz blago pritiskanje da puste svoj sok koji će obojiti pavlaku. Dinstam bez masnoće otprilike 5 minuta, posle dodajem pavlaku i ostavljam na slaboj ringli na otprilike 10-15 minuta da se blago zgusti.

Riba u drugom tiganju je već izdinstana (zapečaćena), bez okretanja, špatulom stavljam u tepsiju ponovo sa kožicom odozdo.

Tepsiju stavljam u rernu da se riba ispeče, na otprilike 15 minuta.

Tiganj koji sam koristila za ribu, koristim da izdinstam škampe (možete i bez škampa da spremite moj recept).

Ovo je jedan veoma prefinjen specijalitet za posebne povode!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: