Način pripreme
Aktivirajte kvasac, tako što ga, zajedno sa šećerom, rastvorite u toplom mleku.
Istopite maslac i promešajte ga sa maslinovim uljem.
U drugu posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. Dodajte mu aktivirani kvasac, maslac sa maslinovim uljem, so, 1 jaje i 1 belance (žumance sačuvajte za premazivanje kiflica).
Umesite meko i elastično testo. Uljem premažite duboku posudu i u nju stavite testo. Pokrijte ga folijom i ostavite ga da raste oko 1 sat. Ovo testo duže vreme raste, zbog toga što je masnije od normalnog testa, zbog maslaca i maslinovog ulja.
Za to vreme izmrvite sir. Peršun i bosiljak sitno iseckajte, dodajte ih siru i promešajte.
Kada je testo udvostručilo svoju zapreminu, podelite ga na 4 dela. Svaki deo testa razvucite u krug i podelite u 6 ili 8 trouglova. Stavite nadev na širi deo i umotajte kiflice. Napravite nekoliko razreza na gotovim kiflicama i ostavite ih da ponovo narastu oko 20 minuta.
Promešajte izdvojeno žumance sa 1 kašičicom mleka i premažite kiflice četkom.
Pospite semenkama po izboru i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Prijatno!