Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa maslacem, sirom, peršunom i bosiljkom

Kiflice sa maslacem, sirom, peršunom i bosiljkom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kiflice sa maslacem, sirom, peršunom i bosiljkom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
24
"Ne mislite na dijetu ili kalorije, sada to nije važno, kada su pred vama ove kiflice sa maslacem, sirom, peršunom i bosiljkom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 - 450 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica.
  • maslac - 1/4 šolje (istopljen)
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • za nadev
  • sir - 300 g
  • peršun - 1/2 veze
  • bosiljak - 1 - 2 stabljike
  • seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac, tako što ga, zajedno sa šećerom, rastvorite u toplom mleku.

Istopite maslac i promešajte ga sa maslinovim uljem.

U drugu posudu prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. Dodajte mu aktivirani kvasac, maslac sa maslinovim uljem, so, 1 jaje i 1 belance (žumance sačuvajte za premazivanje kiflica).

Umesite meko i elastično testo. Uljem premažite duboku posudu i u nju stavite testo. Pokrijte ga folijom i ostavite ga da raste oko 1 sat. Ovo testo duže vreme raste, zbog toga što je masnije od normalnog testa, zbog maslaca i maslinovog ulja.

Za to vreme izmrvite sir. Peršun i bosiljak sitno iseckajte, dodajte ih siru i promešajte.

Kada je testo udvostručilo svoju zapreminu, podelite ga na 4 dela. Svaki deo testa razvucite u krug i podelite u 6 ili 8 trouglova. Stavite nadev na širi deo i umotajte kiflice. Napravite nekoliko razreza na gotovim kiflicama i ostavite ih da ponovo narastu oko 20 minuta.

Promešajte izdvojeno žumance sa 1 kašičicom mleka i premažite kiflice četkom.

Pospite semenkama po izboru i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: