Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom

Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom
Fotografije: Kulinarna mreja
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Na prvi pogled jednostavno, ali zapravo očaravajuće predjelo kojim ćete oduševiti svoje goste"

Potrebni sastojci

  • krastavci - 1 srednje dug i debeo
  • kiselo mleko - 3 - 4 supene kašike, ovčije
  • sir - 100 - 150 g, ovčiji
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • masline - za dekoraciju
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprala sam i ogulila 1 srednje debeo i dugačak krastavac. Isekla sam ga na jednake komade.

Pomoću pribora za čišćenje paprika i kašičicom sam izdubila svaku od njih.

Okrenula sam ih na ubrus da se malo iscede, zato što kao što znate, krastavac sadrži mnogo vode.

Unutrašnjost sam sitno iseckala i lagano rukama istiskala vodu.

Stavila sam tako iseckanu unutrašnjost u posudu i u nju sam dodale nekoliko supenih kašika ovčijeg kiselog mleka, ovčiji sir, usitnjenog na oko, 2-3 istucana čena belog luka. (može mirođija, u ovom slupaj nisam stavila, ali bude sjajno s njom).

Dobro sam promešala.

Ovom smesom sam napunila čašice krastavca i ukrasila sam maslinama.

Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom sam prelila maslinovim uljem.

Sjajno predjelo za rakiju, neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: