Bunjuelos od brokolija

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Bunjuelos od brokolija
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Eksperimentišemo sa španskom kuhinjom, zato što to možemo da si dozvolimo - i takođe zbog toga vam predstavljamo Bunjelos od brokolija"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 200 g (samo ružice)
  • luk - 50 g
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 120 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • biber - 1 prstohvat
  • so - 2 prstohvata ili po ukusu
  • sveže mleko - 100 ml
  • sir - 100 g (beli u salamuri ili plavi sir)
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Bunjuelos podrazumeva buhtlice koje se tradicionalno pripremaju sa brašnom, jajima, mlekom i sredstvom za narastanje testa, tako što često u njima prisustvuju dodaci od različitog povrća ili voća, u zavisnosti od toga da li se pripremaju u slatkoj ili slanoj varijanti.

Izuzetno su popularni u španskoj kuhinji, najuobičajeniji su oni od bundeve koji se pravi za uskršnje praznike.

U ovom receptu nudim slanu varijantu bunjelosa od brokolija. Oni mogu da budu posluženi ka jelo od povrća, predjelo ili meze, i veoma su ukusni i zanimljivi.

Evo i kako da ih napravite:

1. Iseckajte luk i beli luk i prepržite ih na maslinovom ulju na umerenoj vatri 5 minuta.

Za to vreme operite ružice brokolija i stavite ih da se samelju u blenderu na srednjim obrtajima - da postanu granule, a ne pasta.

2. Brokoli stavite u luk i prepržite i njih na još 5 minuta, uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre i ostavite da se blago ohlade.

3. Umutite jaja sa solju i pomešajte ih sa mlekom, usitnjenim sirom i brašnom sa praškom za pecivo i začinima.

Smesu sipajte u povrće i promešajte.

4. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i ispržite bunjelose tako što unutra ubacujete po kašiku od smese i okrećete, čim postanu zlatkasti.

5. Izvadite na ubrus da upije masnoću i nakon tiga poslužite.

Kada ih seervirate, veoma je pogodno da ih propratite mlečnim sosem od jogurta, od belog luka ili sosem od sira (na primer ako u njima ima plavog sira, sos takožđe može da sadrži plavi sir).

Jedite sa uživanjem i zadovoljstvom ove sjajen bunjuelose /ćuftice/ od povrća.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: