Način pripreme
Očistite džigerice i pažljivo operite pod tekućom vodom.
Skuvajte ih na 30 minuta u blago posoljenoj vodi. Čim budu gotove, procedite ih za pola sata u đevđiru.
Ogulite i operite luk. Sitno ga iseckajte.
U tiganju zagrejte maslac i dinstajte luk. U njega dodajte i iseckane čenove belog luka. Promešajte i pazite da ne zagore.
U njih dodajte skuvane i iseckane na komade pačije džigerice.
Sipajte 100 ml suvog vina i ostavite da se kuvaju dok tečnost ne proključa.
Tada začinite majčinom dušicom i soli po ukusu.
Dodajte pavlaku i promešajte.
Čim se smesa zgustim sklonite posudu sa vatre.
Prebacite proizvode u kuhinjski robot ili blender domaću paštetu ipasirajte dok se ne dobije homogena smesa.
Domaću pačiju paštetu stavite u frižider i konzumirajte u roku od 3-4 dana,