Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Sbričolata sa trešnjama

Sbričolata sa trešnjama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Sbričolata sa trešnjama
Fotografije: marcheva14
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jedan recept za koji svi pitaju - Sbričolata sa trešnjama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • šećer - 140 g
  • maslac - 140 g
  • jaja - 1 komad
  • žumance - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • kora od limuna - narendana kora od 1 limuna
  • KREM
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 kašike
  • kukuruzni skrob - 70 g
  • žumance - 3 komada
  • kora limuna - narendana kora od 1 limuna
  • trešnje - oko 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni.

Kalup za torte sa prstenom - prečnika 24 cm, prekriven papirom za pečenje.

U posudu sipajte brašno, dodajte celo jaje, žumance, dodajte rendanu limunovu koru u celu količinu šećera, prstohvat soli, prašak za pecivo i hladan maslac iseckan na kockice.

Smesa se meša ručnim mikserom dok se ne pretvori u mrvice. Ovakvu smesu, u mrvicama, ostavite u frižideru oko 1 sat.

KREM

Mleko, šećer, skrob, limunovu koru i lagano umućena žumanca sipajte u šerpu. Stavite na umerenu vatru i uz neprestano mešanje ukuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i dodajte kašičicu ekstrakta vanile. Promešajte i ostavite da se ohladi.

U kalupu za tortu, koji je prekriven papirom, sipajte polovinu mrvica testa sa maslacem, sipajte krem preko mrvica i razbacajte trešnje, možete koristiti i jagode. Pokrijte ostatkom mrvica.

Pecite na 170-180 stepeni oko 35-40 minuta. Ohladite i ostavite u frižideru da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: