Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Božićni čokoladni venac

Božićni čokoladni venac

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Božićni čokoladni venac
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Lomimo ovaj božićni čokoladni venac sa nadom za slađi život i verujemo da će biti takav"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • zaslađivač - 1 supena kašika, tečan
  • so - prstohvat
  • suvi kvasac - 7 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • vanila - 1 kašičica, tečna
  • brašno - oko 700 g
  • nadev
  • tečna čokolada - 1 mala kutija
  • cimet - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo aktivirajte kvasac sa malo mlakog mleka, 1 supenom kašikom šećera i 1 supenom kašikom brašna.

Umutite jaja bez jednog žumanca, koje je za premazivanje.

Prosejte brašno, dodajte prstohvat soli i sipajte mlečnu smesu sa nadošlim kvascem.

Zamesite glatko testo, namažite ga uljem i ostavite pokriveno folijom da nadođe.

Razvucite veliku pravougaonu koru, namažite čokoladom i pospite cimetom.

Uvijte u rolat i isecite po dužini.

Uvijte dva dela i uvijte venac na papiru za pečenje.

Ostavite da pogača nadođe, nakon toga namažite žumancem, pospite šećerom ako želite i pecite na 170 stepeni

Po želji pospite božićni čokoladni venac šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: