Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Veganske pljeskavice sa cveklom

Veganske pljeskavice sa cveklom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Veganske pljeskavice sa cveklom
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ukusne vegan pljeskavice od cvekle - kako odoleti?"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 450 g
  • ovsene pahuljice - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 3 kašičice
  • bosiljak - 2 kašičice
  • kora jednog limuna
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi spojite zajedno: izrendanu cveklu, luk, maslinovo ulje, bosiljak, peršun, koricu limuna, so, biber, papriku i ovsenu kašu. Dobro izmešati dok sve dobro ne sjedini.

Od smeše napravite ćuftice u veličini koja vam se sviđa.

Poprskajte uljem za jelo papir za pečenje koji se nalazi u plehu.

Stavite sve pljeskavice na PLEH za pečenje. Pecite po 15 min sa svake strane na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: