Pečena cvekla sa belim lukom i orasima

06/01/2021
"Pečena cvekla, začinjena belim lukom i orasima - neverovatno ukusno"
Priprema5 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano238
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • cvekla - 4 srednje glavice
  • beli luk - 3 čena (može i više ako volite)
  • orasi - po ukusu, mleveni (oko 2 supene kašike)
  • so
  • ulje - maslinovo ulje
  • balsamiko sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Operite cveklu i nemojte je ljuštiti, uvijte u papir za pečenje kao bombone.

Stavite u pleh i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Kad se ohladi oljuštite svaku glavicu cvekle i isecite na komade po želji (kockice, ravne kriške).

Dodajte u isečenu cveklu i isečeni beli luk (po ukusu - po jedan ili sitinije), pospite mlevenim ili iseckanim orasima dodajte so, sirće i promešajte.

Na kraju dodajte ulje ili maslinovo ulje i ponovo dobro promešajte pečenu cveklu sa belim lukom i orasima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar