Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Božićni mus od turona

Božićni mus od turona

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Božićni mus od turona
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Zadovoljstvoh za sva čula, kojima treba da se prepustite bar za Božić - mus od turona"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 300 g tečna, za mućenje 35 %
  • turon - 150 g, mekad od badema (ili tahini)
  • želatin - 1 list 2 g
  • brusnice - 6 - 7 komada, suve
  • iglice bora - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite 200 g pavlake dok ne dobijete gust krem. Stavite u frižider.

2. Stavite želatin da se rastvori u hladnoj vodi.

3. Ugrejte do 90 stepeni preostalih 100 ml pavlake i u nju izmrvite špansku božićnu alvu - mekani turon od badema. Mešajte dok se ne rastvori i dok ne dobijete homogenu smesu.

4. Skinite sa vatre, sačekajte 2 minuta i stavite oceđeni želatin. Promešajte smesu, sipajte u posudicu i ostavite da se ohladi oko 30 minuta.

5. U umućenu pavlaku sipajte smesu sa turonom i želatinom i mešajte sporim pokretima spatule.

6. Rasporedite božićni mus u čaše i stavite u frižider da se stegne i ohladi.

7. Pre serviranja pospite sa još mrvljenog turona i iseckanih suvih brusnica.

Ukrasite božićni mus od turona iglicama bora.

Neka vam je slatko i Srećan Božić!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: