Način pripreme
File bakalara se stavlja u litar i po hladne vode i ostavlja se na ringli na provri. Povrće sečemo na komadiće.
Čim riba provri, zapenimo i dodajemo strukove celera. Kuvamo na slaboj vatri otprilike 20 minuta.
U tiganju zagrejemo masnoću, dinstamo 5 minuta sitno iseckani luk, nakon toga dodajemo šargarepe. Kuvamo još 5 minuta i dodajemo krompire i kupus.
Dinstamo povrće. Odvajamo ribu i celer iz bujona, a njega procedimo.
Dodajemo dinstano povrće u bujon i začinimo solju i biberom. Kuvamo dok ne bude gotovo i pasiramo jelo u krupnim komadima.
Dodajemo pavlaku i riblju čorbu ostavljamo da provri. Čim provri, isključimo ringlu i ostavljamo čorbu na njoj.
Supu sipamo u posude i stavljamo ribu.
Riblju čorbu na grčki način odozgo posipamo svežom mirođijom.