Ćuretina iz rerne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Ćuretina iz rerne
Fotografije: Lenka
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Ne moramo da čekamo neki praznik da bismo jeli pečenu ćurku, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • ćurka - 3, 5 kg
  • limun - 1 kom.
  • pomorandža - 1 kom.
  • šargarepa - 4 kom.
  • ruzmarin
  • batat - 1 kom.
  • maslac - 250 g
  • peršun
  • beli luk - 2 čena
  • krompir - 1 kg
  • ljubičasti luk - 4 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Ćurku dobro očistiti i oprati.

U posudu staviti maslac, na sobnoj temperaturi, izgnječen beli luk, peršun iseckan, i mešati da se sve sjedini.

Odvojiti kožu od mesa i između kože i mesa namazati mešavinu maslaca i začina, pa nakon toga namazati istom smesom kožu.

U ćurku staviti grane ruzmarina, pa ceo limun, celu pomorandžu, cele šargarepe i batat iseći na krupne kocke pa staviti.

Vezati kuhinjskim koncem batake. Na rešetku staviti ćurku, pa rešetku u rernu. Ispod rešetke staviti isečen krompir i luk na pleh za pečenje, tako da mast direktno curi na povrće.

Računajte da je 13 minuta na 500 g mesa dovoljno za pečenje. U ovom slučaju meni je potrebno oko 2h. Peći na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: