Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita od hleba»Pita sa sirom i parmezanom

Pita sa sirom i parmezanom

Pita sa sirom i parmezanom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Fantastična pita sa sirom i parmezanom, koju jednostavno nećete moći da odbijete"

Potrebni sastojci

  • integralni hleb - 3 kriške
  • beli hleb - 5 kriški
  • ulje - 2 kašike
  • sir - 100 g, narendan
  • parmezan - 100 g, narendan
  • preliv
  • kiselo mleko - 300 g
  • jaja - 3 komada, velika
  • so - 2 prstohvata
  • seme suncokreta - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kriške hleba nasecite na kockice. U posudi umutite jaja sa 2 prstohvata soli, dodajte kiselo mleko sa 1 ravnom kašičicom sode, koju ste rastvorili u njemu i sve dobro promešajte.

U tepsiju prečnika 24 cm, koju ste premazali sa 1 kašikom maslaca, rasporedite polovinu kockica hleba, odozgo ih prelijte smesom od mleka i jaja, pospite sir i narendani parmezan, pa sve pokrijte drugom polovinom hleba, pa ponovo prelijte smesom i završite sirom i parmezanom.

Pripremljenu pitu pospite sirovim semenkama.

Pecite na 180 stepeni sa uključenim donjim grejačem oko 10 minuta, a posle na oba grejača, dok ne dobije prijatnu boju.

Za 20 do 25 minuta ćete imati ukusan doručak za početak dana - pitu sa sirom i parmezanom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: