Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pohovana bukovača za meze

Pohovana bukovača za meze

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pohovana bukovača za meze
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Dok ne bude gotovo osnovno jelo, servirajte ukusno meze od pohovane bukovače svojim gostima"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 250 g
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 2 prstohvata, u prahu
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pažljivo pečurke pomoću blago navlažene krpe. Odsecite panjić, jer su žilavo i neće se koristiti. Nakon toga ih pospite biberom i solju.

Spremite jaja za pohovanje. Umutite ih sa prstohvatom soli. U odvojenom tanjiru pomešajte brašno sa belim lukom u prahu.

Uvaljajte pečurke u brašno, nakon toga potapajte u jaje i ispržite ih u zagrejanoj masnoći dok se ne dobije lepa zlatasta preplanulost.

Pohovane pečurke ocedite na kuhinjskom ubrusu, koji će apsorbovati suvišnu masnoću.

Dobija se sjajno meze, probajte.

Pohovana bukovača za meze je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: