Način pripreme
Namrvite sir i u njega dodajte jaja. Promešajte. Dodajte vodu i prašak za pecivo. U drugu posudu sipajte istopljeni maslac. Odvojte malo za mazanje posude za pečenje.
Odvojte dve kore sa strane. Uzmite druge 4 kore za vašu pitu. Stavite ih na dno, rasporedite i po zidovima posude. Sa svih krajeva treba da štrče kore van posude.
Kad su u pitanju ostale kore uzimajte ih jednu po jednu, nagužvajte i ubačite u smesu sa jajima. Stavljajte ih u posudu za pečenje, raspoređujući ravnomerno.
Kada to uradite sa svim, preko njih stavite prethodno izdvojene dve kore za završetak ukusne pite. Prelijte izdvojenim maslacem.
Spremite preliv za pitu. Umutite jaje i sveže mleko. Prelijte i rasporedite svuda. Ostavite nekoliko minuta da upije.
Pecite klasičnu srpsku Gibanicu dok ne dobije zlatastu preplanulost u umerenoj rerni. Kada je gotove poprskajte je vodom i uvijte krpom deset minuta.
Isecite i servirajte!
Komentari