Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kadaif»Loptasti kadaif sa mlekom i pistaćima

Loptasti kadaif sa mlekom i pistaćima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Loptasti kadaif sa mlekom i pistaćima
Fotografije: Maria Bojilova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Jedinstveno ukusan kadaif sa mlekom i pistaćima - izazov na koji se bacamo sasvim svesno"

Potrebni sastojci

  • loptasti kadaif - 500 g
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • voda - 500 ml
  • limun - 5 kapljica, sok
  • pistaći - 300 g, sa ljuskama
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif se stavlja u okruglu suvu posudu za pečenje koja nije plitka.

Sveže mleko se skuva i odvaja se kajmak.

Dodaje se 100 g šećera i kuva se na slaboj vatri uz kontinuirano mešanje 20 minuta nakon što provri.

Suvom kutlačom se preliva svaka loptica svežim mlekom sa šećerom.

Ostavlja se na sobnoj temperaturi da upije.

Dok kadaif upije mleko sprema se drugi sirup. Ne treba da se sprema zajedno sa prvim, jer će se drugi ohladiti, već treba da se dodaje 30 minuta nakon prvog sirupa.

Voda se sa 500 g šećera kuva 20 minuta na srednjoj temperaturi.

Nakon što je gotovo, dodaju se kapljice soka od limuna i meša se veoma dobro.

Drugim sirupom se preliva ponovo svaka loptica.

Pistaći se oljušte i samelju u brašno. Najbolje se sprema se mlevenim pistaćima da upiju sirup.

Mleveni pistači se poređaju preko svakog parčeta.

Loptasti kadaif sa mlekom i pistaćima se ostavlja da upije sat nakon drugog sirupa i pistaća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: