Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Ruža burek

Ruža burek

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ruža burek
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Kažemo vam dobro jutro sa ukusnim ruža burekom i naravno, dajemo vam recept da ga ne gledate samo na slikama"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, turske
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 100 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za nadev
  • sir - 150 g
  • maslac - 50 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo kore, isečemo ih na četiri trougla.

Tako dobijamo 12 komada, poređamo ih jednu na drugu.

Umutimo jaja u dubokoj posudi, u njih dodajemo sveže mleko, ulje i prašak za pecivo.

Gotovu smesu dobro promešamo.

Izmrvimo sir i ostavljamo sa strane.

Namažemo pleh sa malo ulja.

Stavljamo na svaku koru smesu od jaja i ravnomerno rasporedimo.

Nadev stavljamo u široku ivicu trougla.

Uvijamo u rolat i posle u oblik puža.

Poređamo ih u pleh, stavljamo po parče maslaca u centar svakog parčeta.

Posipamo susamom i ostavljamo burek 10-15 minuta da upije tečnost.

Stavljamo u ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite ruža burek oko 30 minuta ili dok ne dobije željenu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: