Način pripreme
Na ringlu stavljamo maslac sa vodom i ostavljamo tako dok smesa ne provri.
Nakon toga dodajemo brašno i mešamo nekoliko minuta da smesa postane gusta.
Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi 3-4 minuta.
Umutimo jaja u posudi i u hladno testo počinjemo da dodajemo malo po malo.
Kad se sve sjedini, prebacujemo u špric.
Ako nemate, možete oblikovati i kašikom.
U plehu poređamo eklere tako da ima dosta razmaka između njih.
Stavljamo u rernu i pečemo na 200 stepeni 30 minuta.
Ostavljamo da se ohlade i počinjemo da pripremamo krem za eklere.
Stavljamo sveže mleko u šeru na vatri i ostavljamo da se ugreje.
Dodajemo smeđi šećer da se rastopi.
Umutimo jaja na penu i dodajemo lagano u mleko, kao i vanilu.
Pre nego što dodamo brašno prvo ga pomešamo sa malo vode dok ne dobijemo kašu i onda dodajemo lagano uz neprestano mešanje.
Skidamo a vatre dok nam se ne dopadne sama gustina i onda dodajemo kravlji maslac.
Ostavljamo da se ohladi.
Punimo špric smesom i punimo svaki ekler.
Kad svi budu gotovi, poređamo u pleh i stavljamo u frižider eklere bez glutena.