Ekleri bez glutena

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ekleri bez glutena
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Mekani ekleri bez glutena, koje ćemo sa zadovoljstvom jesti - samo nas gledajte"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 šolja
  • kravlji maslac - 55 g
  • brašno bez glutena - 140 g
  • jaja - 4 komada, L
  • so - prstohvat
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • smeđi šećer - 100 g
  • brašno - 3 supene kašike, bez glutena
  • kravlji maslac - 60 g
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Na ringlu stavljamo maslac sa vodom i ostavljamo tako dok smesa ne provri.

Nakon toga dodajemo brašno i mešamo nekoliko minuta da smesa postane gusta.

Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi 3-4 minuta.

Umutimo jaja u posudi i u hladno testo počinjemo da dodajemo malo po malo.

Kad se sve sjedini, prebacujemo u špric.

Ako nemate, možete oblikovati i kašikom.

U plehu poređamo eklere tako da ima dosta razmaka između njih.

Stavljamo u rernu i pečemo na 200 stepeni 30 minuta.

Ostavljamo da se ohlade i počinjemo da pripremamo krem za eklere.

Stavljamo sveže mleko u šeru na vatri i ostavljamo da se ugreje.

Dodajemo smeđi šećer da se rastopi.

Umutimo jaja na penu i dodajemo lagano u mleko, kao i vanilu.

Pre nego što dodamo brašno prvo ga pomešamo sa malo vode dok ne dobijemo kašu i onda dodajemo lagano uz neprestano mešanje.

Skidamo a vatre dok nam se ne dopadne sama gustina i onda dodajemo kravlji maslac.

Ostavljamo da se ohladi.

Punimo špric smesom i punimo svaki ekler.

Kad svi budu gotovi, poređamo u pleh i stavljamo u frižider eklere bez glutena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: