Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne punjene paprike sa pirinčem

Posne punjene paprike sa pirinčem

M. IvanovaM. Ivanova
Početnik
6213
Posne punjene paprike sa pirinčem
Fotografije: M. Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Omiljene posne punjene paprike sa pirinčem - ne menjamo ih ni za šta na svetu"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 4 komada (tip kamba)
  • mladi luk - 1 vezica (ukoliko nemate, može i kromid)
  • pirinač - 1 šolja (u ovom slučaju ja sam koristila "Baldo")
  • so
  • biber
  • čubar
  • divlja nana - odokativno i po ukusu
  • ulje - za dinstanje pirinča i luka
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike koje sam koristila su za 4 porcije, zato što sam izabrala veće paprike. Začine možete da učinite bogatijim prema svojim ličnim preferencijama i ukusu :)

1. Sitno iseckate luk. Izdubite poklopčić na gornjem delu kamba tako što ih očistite od semenki i ostavljate sa strane.

2. U dubokom tiganju dinstate luk na ulju otprilike 5-6 minuta.

3. Dodajete pirinač i začine i mešate otprilike 2-3 minute, dok ne upije arome.

4. Nakon toga dodajete 3 šolje vode (ja koristim istu šolju, u kojoj je pre toga bio pirinač i kuvam ga 1:3).

Tiganj zatvaram poklopcem i s vremena na vreme mešam otprilike 10-15 minuta, dok pirinač ne upije vodu i skidam sa ringle.

5. Supenom kašikom punite sirove, očišćene paprike i na kraju zatvarate pripremljenim poklopčićima.

Nakon što ste gotovi sa punjenjem, posne punjene paprike stavljate u tepsiju tako što na dno dodate dva prsta vodice. Da se ne bi zalepile dok se kuvaju.

Posne punjene paprike sa pirinčem pecite otprilike 40 minuta na 180-200 stepeni u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: